Bakhuis

BAKHUIS

 

Begin 2016 werd Marjolijn verwelkomd op de Ferme Framboos - zij startte er de ambachtelijke desembakkerij Bo & Co.

 

Bo verwijst naar boterham. Co verwijst naar de mensen die houden van lekker brood en met wie we dit project vorm geven, zoals jij.

 

Wij willen je graag 'nen echten bo' laten herontdekken en maken daarom brood zoals vroeger: met Belgisch, op steen gemalen bio-graan, bereid met zuurdesem, kort met de hand gekneed, lang gerezen en gebakken in een houtoven. Dat levert smaakvol, maar ook gezond brood op, met een stevige bite. Meer info over wat ons brood zo bijzonder maakt. En allergenen info.

 

Om verspilling te voorkomen, maken wij brood op bestelling. Wij voeren bewust een beperkt gamma en distribueren ons brood ongesneden in de namiddag. Op deze wijze kunnen wij ons volledig concentreren op de kwaliteit van het brood, en niet zozeer op het maken van vele kleine deegjes, wat erg veel tijd vraagt. We vermijden zo ook nachtwerk dat een normaal sociaal leven onmogelijk maakt.

 

De wijze van bestellen en betalen is afhankelijk van de mogelijkheden van je afhaalpunt. Door de wijze waarop wij werken, vragen wij jou om je gewoontes wat bij te stellen. Maar in ruil krijg je smaakvol en gezond brood met weinig voedselkilometers. De werking van Bo&Co benadert daarmee sterk het concept van CSA - Community Supported Agriculture.

 

Marjolijn timmert met haar eigenwijze keuzes mee aan de beweging rond traag brood en kreeg recent media-aandacht in artikels van Dorien Knockaert van de Standaard.

 

Marjolijn deelt graag haar passie in de vorm van workshops en lezingen en verzorgt tevens teambuilding dagen.