Lezingen

LEZING

 

Ook benieuwd naar het verhaal achter 'plofkippenbrood' en hoe je weer aan 'nen smakelijke bo' kan komen? Zorg dat je erbij bent! Snelle reis door de tijd, beetje theorie en kritisch proeven van brood van Belgisch bio meel.

 

LEZING MET BROODMAALTIJD VOOR SCHOLEN, WINKELS, CULTURELE CENTRA, MIDDENVELD ORGANISATIES, VERENIGINGEN. OOK GESCHIKT VOOR ANIMATIE VAN KAAS-EN WIJNAVONDEN.

 

Marjolijn vertelt graag over haar passie. Zij ontwikkelde daarom een lezing over 'De smaak van toen. Van graan tot brood' die zij gebruikt om haar ietswat eigenwijze keuzes als bakker toe te lichten. Een lezing toegankelijk voor broodleken en pro's!

 

Deze lezing is een ideale gelegenheid om te ontdekken wat het brood van Bo&Co bijzonder maakt. Het is tevens een proeverij.

 

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • wat IS brood eigenlijk?
  • verschillen tussen gist- en desembrood
  • de historische context van brood, meel en graan: hoe ontstond toch dat 'plofkippenbrood' (dixit desemenzo) en al die glutenintoleranties?
  • een overzicht van initiatieven in de productieketen van 'het nieuwe brood': wat voor leuks gebeurt er tegenwoordig in de velden, molens en bakkerijen?
  • hoe creeert een bakker de smaak van brood, wat is zijn gereedschap, voor welke keuzes staat hij/zij?
  • proeven van houtgestookt desembrood

 

Meer info: mail bakhuis@fermeframboos.be