Workshops

WORKSHOPS

 

BROODBAK WORKSHOPS, VERDERE VORMING, TEAMBUILDING.

 

Kneed, bol en bak, laat je inwijden in de geheimen van desem en aroma`s en leer hoe je een unieke broodsignatuur ontwikkelt. Schrijf je in voor een workshop op de Ferme Framboos of nodig vrienden, buren, kennissen of collega's uit en ga samen aan de slag met jouw oven onder onze deskundige begeleiding.

 

Marjolijn geeft workshops over het maken van desembrood met houtgestookte ovens. Desembrood maken is spannend, omdat je werkt met levende materie: de bacterien en wilde gisten in je desem. En het bakken in houtgestookte ovens geeft dat onvervangbare aroma aan je brood.

 

De workshops gaan door in:

  • De Ferme Framboos, met een indirect gestookte metalen oven
  • Verschillende locaties, met een direct gestookte steenoven
  • Bij jou thuis, met jouw oven (mail bakhuis@fermeframboos.be voor alle info)

 

Een typische workshop duurt van 10u-17u omdat desembroden minimaal 5u moeten rijzen. Het programma is een mix van theorie en praktijk.

 

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • de historische context van brood, meel en graan: hoe ontstond toch dat 'plofkippenbrood' (dixit desemenzo) en al die glutenintoleranties?
  • verschillen tussen gist- en desembrood
  • gebruiksaanwijzing desem (beetje biochemie)
  • het productieproces van verschillende soorten desembroden, met
  • het spelen met de belangrijkste variabelen
  • handige tips & trics
  • opzetten en onderhoud van je desem
  • jouw vragen

 

Planning workshops @ Ferme Framboos:

  • zaterdag 23 september : volzet
  • zondag 1 oktober: volzet
  • zondag 5 november: volzet
  • zaterdag 11 november: volzet
  • zaterdag 2 december: je kan je nu inschrijven
  • maandag 4 december: je kan je nu inschrijven

 

  • Extra datum: stel zelf je groep van minimaal 6 personen samen met vrienden, buren, kennissen of collega's.

 

Inschrijving: Aanmelden kan per email naar bakhuis@fermeframboos.be.

Je bent pas ingeschreven na betaling van een bijdrage van 50 euro per persoon. Meel, desem, zout en hout zijn inbegrepen. Je maakt verschillende soorten brood die je mee naar huis neemt. Je kan ook starter mee naar huis nemen.