Fruit

BIOLOGISCH FRUIT

Het voornaamste product van de Ferme Framboos is kleinfruit. Met onze rassen en biologische teeltwijze kiezen we resoluut voor smaak. Wij produceren:

  • aardbeien - vanaf eind mei
  • frambozen - vanaf half juni
  • rode bessen - vanaf half juni
  • bramen - vanaf half juli

 

Van in het begin telen we op milieuvriendelijke wijze en sinds 2015 is de productie bio-gecertificeerd. Met serres beschutten we een groot deel van onze delicate bessen tegen regen en hagel. In enkele serres installeerden we houtgestookte ketels om -indien nodig- de oogst beter te kunnen spreiden tussen half mei en half november.

 

Met de aanplant van hoog- en laagstam fruitbomen in de weiden omheen de boerderij, kozen we in 2012 en 2015 voor verdere diversifiering. De appel-, peer- pruim- en kersenbomen komen stilaan in productie. We kozen voor streekeigen rassen met natuurlijke resistentie en tolerantie. Dat is belangrijk voor de biologische teelt.

Tweede keus fruit wordt verwerkt tot confituur en siroop. Brouwerij de Vlier ontwikkelde een verfrissend aperitiefbiertje op basis van onze frambozensiroop. Al deze producten kan je bestellen per email en afhalen op de boerderij.